Skip to content

Robbert van Bussel werkt alweer 10 jaar bij IMAGEM

“Ongelofelijk, 10 jaar. Het voelt echt niet als 10 jaar,” zegt Robbert van Bussel. En dat is niet zo gek, want als je jezelf blijft uitdagen en ontwikkelen, vliegt de tijd voorbij. Wat ooit begon in een heel andere rol, is uitgegroeid tot een veelzijdige carrière waarin hij zijn technische kennis combineert met klantgericht werken. Robbert houdt van complexe geo-vraagstukken en zoekt altijd naar slimme oplossingen voor zijn klanten. We hebben hem gevraagd zijn ervaringen en hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar met ons te delen.

Robbert van Bussel werkt 10 jaar bij IMAGEM

"IMAGEM voelt als een familie. Ik kan bij iedereen binnenlopen, of het nu werk gerelateerd is of niet."

Beschrijf je functie eens.

Ik ben Business Consultant voor Defensie. Ik zorg voor een goede invulling van het contract, dat ze onze software goed gebruiken, geef trainingen en workshops, en help bij andere vragen. Ik ben het eerste aanspreekpunt en projectleider voor de complexe trajecten. Het is een mix van techniek en sales, een hele leuke combinatie.

Wat is je achtergrond?

Ik begon ooit met een opleiding tot laborant, maar dat beviel niet. Daarna heb ik tijdelijk in een bakkerij gewerkt, waar ik wist: ‘Dit is het niet voor mij’. Op de open dag van de Hogeschool Utrecht, kwam ik een 3D kaart van de Rotterdam Marathon tegen. Dat vond ik zó tof dat ik daar meer van wilde weten. Uiteindelijk volgde ik de opleiding Geodesie & geo-informatica en begon mijn afstudeerstage bij Defensie, waar ik in contact kwam met IMAGEM. Ik startte bij support, en de rest is geschiedenis!

Wat vind je leuk aan het werken bij IMAGEM?

Het voelt als één familie. Ik kan bij iedereen binnenlopen, of het nu werk gerelateerd is of niet. Het is een kleiner bedrijf, wat voor mij veel fijner werkt. En er is veel vrijheid om je eigen agenda te plannen, wat als vader van een jong gezin ideaal is. De werkplek in de villa is top, en als ik dichterbij woonde, zou ik zeker vaker op kantoor zijn. Ik mis soms de collega’s om me heen als ik thuis werk.

Op welke prestaties ben je het meest trots?

Mijn groei binnen IMAGEM. Ik begon bij Support, groeide door naar technisch consultant en ben uiteindelijk Business Consultant geworden. Wat me vooral trots maakt, is dat ik me constant ben blijven ontwikkelen.

Robbert van Bussel werkt 10 jaar bij IMAGEM

Wat trok je naar deze baan?

De combinatie van werken bij een kleiner bedrijf en de functie zelf. Tijdens mijn stage bij een groot bedrijf merkte ik dat de afstand tussen collega’s te groot was. Hier bij IMAGEM is dat totaal anders.

Wat zijn je dierbaarste herinneringen met het team?

De evenementen zoals MGM die we samen organiseren. Het hele proces van voorbereiding tot uitvoering doen we met z’n allen, en daarna gaan we gezellig eten. Het voelt echt als een prestatie van het hele team. Maar ook leuke uitjes zoals schapen drijven. Het gaat erom dat we het samen doen en plezier hebben. Dat maakt het bijzonder.

Wat is nu je favoriete project?

Ik ben heel trots op het Geoportaal dat we nu hebben draaien bij Defensie. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke en verschillende projecten aan die me constant uitdagen.

Een aantal jaar geleden heb ik een technisch uitdagend project gedaan voor een waterschap, waarbij ik de hele provincie in kaart moest brengen met luchtfoto’s, zodat er een 3D beeld van gemaakt kon worden. Het was een hele puzzel, je kunt je geen foutje veroorloven, maar het is me gelukt en dat geeft veel voldoening.

Met wie binnen het team zou je een keer van baan willen veranderen?

Met Tjip! Hij heeft altijd zoveel ideeën en weet ze ook nog eens technisch te realiseren. Dat vind ik echt knap, daar heb ik veel respect voor.

Wat is het eerste wat je leerde binnen het bedrijf?

Ik leerde vooral hoe het is om met plezier naar je werk te gaan en daar elke dag nieuwe dingen te ontdekken. Bij Support leerde ik het bedrijf en de klanten goed kennen, en kon ik me verdiepen in de software en technische kant. Na een paar jaar had ik genoeg ervaring om door te groeien naar een nieuwe rol en ging ik steeds vaker naar klanten toe.

Welke drie woorden zou je gebruiken om je baan te omschrijven?

Afwisselend. Interessant. Uitdagend.

Wie was je eerste bureaumaatje? En wie is dat nu?

Dennis, Tjip en Wim. We zaten destijds in Capelle aan den IJssel. Nu ben ik onderdeel van het Sales team en zitten we in Apeldoorn op dezelfde kamer.

Vertel iets over jezelf wat niet veel mensen van je weten.

Mmm… wat niet veel mensen van mij weten? Volgens mij ben ik een open boek, maar iets wat misschien minder mensen weten, is dat ik al sinds mijn zesde korfbal speel. Het leuke aan deze sport is het sociale aspect en de samenwerking met zowel jongens als meisjes. Iedereen wordt met respect behandeld, in het veld maar ook buiten het veld en je krijgt al heel snel veel vrienden èn vriendinnen. “Ik ben erg fanatiek, maar kan het accepteren als we terecht verliezen – zolang iedereen er maar vol voor gaat.”

Als je één ding kon veranderen aan het bedrijf, wat zou je dan veranderen?

De reistijd! Het zou geweldig zijn als we allemaal een reistijd van tien minuten hadden. Dan zou ik veel vaker op kantoor zitten, want ik vind het altijd fijn om face-to-face met collega’s te schakelen. Dus ik zou graag dit mooie kantoorpand op tillen en aan de andere kant van het land plaatsen. Maar dan moeten wel alle collega’s mee!

Wil je nog iets kwijt?

Ik hoop dat ik nog vele jaren met IMAGEM kan werken. We hebben mooie uitdagingen in het verschiet, waar ik graag mijn steentje aan bijdraag.

Robbert van Bussel 10 jaar