Skip to content

Reinier de Graaf werkt 5 jaar bij IMAGEM

01 September 2024

Onze gedreven Reinier de Graaf heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onmisbare kracht binnen IMAGEM. Wat begon als een stage, groeide al snel uit tot een indrukwekkende carrière waarin hij via support zijn weg vond naar presales en nu succesvol de rol van projectleider vervult voor diverse projecten. Reinier is iemand die altijd streeft naar perfectie en met zijn expertise de kwaliteit van onze projecten naar een hoger niveau tilt. Zijn reis binnen IMAGEM getuigt van toewijding en een voortdurende drang om te groeien. We hebben hem gevraagd over zijn persoonlijke kijk op zijn tijd bij IMAGEM, lees verder en leer hem kennen. 

240722-IMAGEM_Reinier-5-jaar-dienst_001

De teams waarmee ik samen mag werken geven telkens weer een nieuwe dynamiek en maakt het natuurlijk extra genieten van de gratis lunch die we elke dag krijgen. Ook echt heel fijn.

Beschrijf je functie eens.

Dat is een mengeling van verschillende taken. Ik ben begonnen als stagiair, via support uitgegroeid naar presales en nu als projectleider bezig met een reeks van verschillende projecten. Op de website sta ik wel aangeschreven als Geospatial Solutions Specialist, maar ik ben gewoon nog steeds verantwoordelijk voor een aantal van de taken die ik deed voordat ik deze rol kreeg.

Wat is je achtergrond?

Waar wil je dat ik begin? In principe ben ik vanuit mijn HAVO via sociale geografie mijn master ingerold. Nu was het zo dat ik daarvoor even eerst een WO opleiding moest doen. En na het eerste jaar van mijn Bachelor de keuze kreeg om sociale geografie of planologie te gaan doen. Dat werd dus sociale geografie en heb daarna een master op de GIMA gedaan. Dat was in mijn beleving praktisch een zelfstudie waarin ik van twee jaar studietijd er slechts 1 jaar echt contact had met mijn docenten.

Wat vind je leuk aan het werken hier?

Variatie van de werkzaamheden, dat er veel verschillende dingen zijn om te doen. De teams waarmee ik samen mag werken geven telkens weer een nieuwe dynamiek en maakt het natuurlijk extra genieten van de gratis lunch die we elke dag krijgen. Ook echt heel fijn.

Wat zijn je dierbaarste herinneringen met het team?

Dat ik tijdens mijn stage echt als volwaardig medewerker werd behandeld. Dat was heel prettig en hielp mij om de keuze te maken om hier te blijven. Oh, en natuurlijk het bierproeven tijdens een teamuitje naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem!

Wat trok je naar deze baan?

Nou, eigenlijk was dat letterlijk dat ik voor mijn stage een e-mail had gestuurd naar DotkaData. Die stonden nog op een oude lijst van stagebedrijven waar je je op kon aanmelden en ik ging die lijst af. Ik had mijn scriptie over beeldmateriaal gedaan en ik zag dat ze bij Dotka met Erdas Imagine werkten. Ik had toen gewoon een e-mail gestuurd en kreeg verrassend genoeg een uitnodiging bij IMAGEM.

Wat is nu je favoriete project?

Het tweede project dat nu loopt met de gemeente Utrecht. Waar we de hele stad in 3D aan het opbouwen zijn in een digital twin. Heel leuk om aan mee te werken en enorm veel om van te leren doordat we nieuwe dingen mogen doen.

Op welke prestaties ben je het meest trots?

Heel eerlijk, ben ik niet echt trots op mijn prestaties, omdat ik telkens vooruit wil kijken naar hoe ik het weer beter kan doen. Maar als ik iets zou moeten benoemen zou ik zeggen dat ik het toch wel speciaal vind hoe mijn stageproject uitgegroeid is tot OnePort. Natuurlijk ben ik kritisch op hoe mijn stage beter had gekund, maar dat we met het hele team stap voor stap dat hebben weten te realiseren vind ik toch wel bijzonder.

Met wie binnen het team zou je een keer van baan willen veranderen?

Niemand? Ik zou sowieso geen sales willen doen, of de baas willen zijn. Nou ja, misschien pas over 15 jaar? Maar ik denk echt dat de huidige richting waarin ik mijzelf ontwikkel echt wel goed bij mij past. Ik wil blijven zoeken, blijven groeien en nieuwe uitdagingen aan gaan.

Wat is het eerste wat je leerde binnen het bedrijf?

Tijdig om hulp vragen. Ik heb te vaak en te lang gehad dat ik doorging terwijl ik echt vastliep. Tijdens mijn stage gebeurde dat regelmatig, toen Arjen mij nog hielp als begeleider. Dat ik het zelf wilde oplossen met te weinig tijd en harde deadlines. Dat was niet zo flexibel zoals ik dat op school had gehad.

Welke drie woorden zou je gebruiken om je baan te omschrijven?

Gevarieerd, uitdagend, creatief.

Als je één ding kon veranderen aan het bedrijf, wat zou je dan veranderen?

De borrel, moet van maandag af, liever op vrijdag.

240722-IMAGEM_Reinier-5-jaar-dienst_003

Wie was je eerste bureaumaatje? En wie is dat nu?

Arjen, heel lang heb ik naast hem gezeten, vooral vanwege mijn stage. Daarna is Arjen verhuisd omdat het praktischer was dat hij met andere teamleden zou gaan zitten. Nu zit ik eigenlijk met Kevin S. en Sonny. Heel leuk om samen met hun te zitten en we lachen ook echt heel veel om elkaars grappen. Dat is gewoon fijn.

Vertel iets over jezelf wat niet veel mensen van je weten.

Ik wilde vroeger auto ontwerper worden. Dat was echt mijn droombaan. Maar mijn kunstleraar op het VWO zei doe maar niet.

Wil je nog iets kwijt?

Nee.